STARTA ETT LEADERPROJEKT
Så går det till. Vi på leaderkontoret handleder och ger råd i hela processen, från idé till slutrapportering av Leaderprojektet.
Steg 1
Ta första steget
Finns det ett behov att ditt projekt genomförs?
Ett framgångsrikt Leaderprojekt baseras på lokala förutsättningar och drivkrafter som finns på platsen. Börja därför med att förankra idén och prata ihop dig med andra.
Det är viktigt att du läser på om våra 2 mål och 5 insatsområden i vår strategi. Er ansökan måste linjera med strategin för att kunna beviljas.
Steg 2
Testa idén
Det kan ta lite tid innan en idé har landar. När ni börjar ha den klar kan ni testa den här på vår webbsida för att se om ni uppfyller alla villkor för att kunna söka stöd.
Då får ni snabb feedback på om det är något ni behöver fundera vidare på.
Steg 3
Ta kontakt
Om din idé passar in på alla punkter i vår checklista är det dags att gå vidare och ta kontakt via vårt kontaktformulär.
Nästa utlysningsperiod öppnar i februari och stänger 27 mars, men det är alltid bra att förbereda sig i tid! Läs på om utlysningen och sedan är kontakt via vårt formulär det smidigaste sättet att starta en konversation gällande projektstöd och handledning. Du kan kontakta oss via formuläret när du vill!
Steg 4
Ansöka om ett Leaderprojekt
Efter att du har fått bekräftelse på kontaktformuläret så behöver du först en fullmakt för att företräda projektägaren.
Därefter gör du ansökan digitalt på jordbruksverkets hemsida. Uppgifterna du fyller i där är själva projektansökan.
I projektansökan så bifogar du bland annat budgetmall, aktivitetsplan samt offerter till de olika utgifterna i budgeten.
Klicka dig vidare för att läsa mer och hitta blanketterna!
Steg 5
Genomföra och rapportera ett Leaderprojekt
När styrelsen förhoppningsvis prioriterar ert projekt, skickas det vidare till Jordbruksverket. De fattar myndighetsbeslutet. Så vi får vänta på deras beslut innan vi kan se projektet som helt godkänt! I väntan på det kan ni på eget ansvar påbörja projektet. Det finns en del regler att följa med vi finns som stöd under hela genomförandet.
När alla era aktiviteter är avslutade är det dags att slutrapportera. Era lärdomar och resultat är intressanta för många!