Att vakna med naturen som utsikt bild4
EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden_Web

Att vakna med naturen som utsikt

Den 22/4 sammanträdde Unga Landsbyggares kommitté som består av representanter från Lokalt Ledd Utveckling Hallands styrelse. Kommittén beslutade att Lisa Düring och Jonas Flyckt beviljas projektstöd med 14 202 kr för deras projektidé Att vakna med naturen som utsikt.

Lisa och Jonas har beviljats projektstöd genom Unga Landsbyggare för att bygga upp en glampingstuga som gör det möjligt att sova över på deras nuvarande verksamhet.

Hulta equestrian

Idag bedriver Lisa och Jonas Hulta equestrian på en hästgård där de utbildar hästar och ryttare i alla nivåer. I dagsläget finns det inte så mycket möjligheter för vuxna som tävlar med egen häst att träna tillsammans med andra likasinnade så det är någonting som Lisa och Jonas har valt att fokusera på att fokusera på i deras entreprenörskap.

Men eftersom det finns begränsade övernattningsmöjligheter blir det oftast att folk bara stannar över dagen. Lisa och Jonas vill bygga en glampingstuga så att man ska kunna stanna en längre tid på deras hästgård. Det gör så att de kommer kunna utveckla sitt entreprenörskap och erbjuda ett större ut bud av kurser men också ge möjlighet för andra att komma närmare naturen.

Projektet handlar om att köpa in byggmaterial, bygga och inreda glampingstugan. Glampingstugan planeras att vara inredd och klar i slutet av året.

Läs mer om Lisa och Jonas verksamhet: hultaequestrian.se

Unga Landsbyggare har tagit fram en inspirationsfilm om Lisa och Jonas