KarreV hemsidan
EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+färg

SandStock Festival Ungt Skapande

Kommun: Laholm  

Den 29/11 sammanträdde Unga landsbyggares kommitté som består av representanter från Lokalt Ledd Utveckling Hallands styrelse. Kommittén beslutade att Ludvig Persson och Jamie Nilsson beviljas projektstöd med 25 000 kr för deras idé SandStock Festival Ungt Skapande. 

 

Projektet handlar om att arrangera 5 st workshops där deltagarna får hjälp med att skriva och producera musik. Musiken kommer sedan att spelas på killarnas egna festival, SandStock Festival som äger rum under sommaren 2024 i Mellbystrand. Deltagarna kommer att vara unga talanger som vill skapa ny musik och få hjälp att synas.

 

Initiativet handlar om att ge unga en chans att nå ut på stora scener och skapa ny musik. Målet är att forma en ny generation artister som kommer att bidra med sina egna verk. Genom att erbjuda den här möjligheten skapas en plattform där unga talanger kan utvecklas och växa inom musikbranschen. Det handlar om att ge dem verktyg och erfarenheter som kommer att forma deras framtida karriärer.

 

Killarna kommer att samarbeta med Kulturskolan genom att låna deras lokaler i samband med sina workshops.

 

Bandet KarreV består av Ludvig Persson och Jamie Nilsson, båda uppväxta i Laholm. Bandet startade 2019 och har sedan dess släppt ett album, flera singlar, haft sommarturnéer och har över 2,5 miljoner streams på Spotify. I musiktävlingen P4 Nästa Halland, som arrangerades under våren 2023, var KarreV en av finalisterna vilket ledde till mycket uppmärksamhet i media.

Länkar