Namnlöst-6

 

 

LANDSBYGGAREDAGEN 2024

 

 

Landsbyggaredagen 2024

NÄR: 4 maj

VAR: Peder & Paulinas Susegården, Getinge

 

Den 4 maj arrangerades Landsbyggaredagen 2024 på Peder och Paulinas Susegården i Geringe. Landsbyggare från hela Halland samlades för att lyssna på inspirationsföreläsningar, delta på landsbyggaremässan och vara med på middagen som bjöd på underhållning och prisutdelning till Årets Unga Landsbyggare och Årets Landsbyggare. 

 

Landsbyggaredagen arrangeras för att hylla entreprenörer, föreningar och andra personer som bidrar till en levande landsbygd i Halland. Dagen ska bidra till ökad kunskap, inspiration och nätverkande.

 

En kväll full av inspiration, glädje, gemenskap och god mat

Landsbyggaredagen 2024 är genomförd och det blev ett fantastiskt arrangemang med mycket inspiration, glädje och gemenskap. Stort tack till alla som deltog och firade Hallands grymma landsbyggare! Ett extra tack till Länsförsäkringar Halland, CE Produkter, Gekås Ullared, Sparbanken Boken, Centerpartiet Halmstad och Hela Sverige ska Leva Halland som sponsrade Landsbyggaredagen 2024!

20240504_172217

Årets Landsbyggaredag arrangerades på fantastiska Peder och Paulinas Susegården i Getinge

Det var ett härligt gäng som samlades på Susegården under lördagen, omkring 110 gäster var på plats för att fira Hallands landsbyggare tillsammans. Gästerna välkomnades med fördrink, snittar och mingel. Fördrinken kom från Kjällsjö Bryggeri och Mikael Nylander som var en av inspirationsföreläsarna under kvällen. De fantastsika snittarna, och all mat som serverades under middagen, tillagades av Chalenius & Fredins. Det var en förväntansfull stämning på gårdsplanen!

 

IMG_9755

Fördrink från Källsjö Bryggeri 

Namnlös design

Bakad, friterad och picklad jordärtskocka med ostkräm på Kvibille Cheddar

IMG_9757

Alla gäster registrerade sig och fick sin namnbricka

DSC04178

Invigning och inspirationsföreläsningar av landsbyggare

Efter mingel och fördrink hänvisades alla gäster in till "Shoppen", en gemytlig lokal som tidigare vart butik. Alla fick slå sig ner och Alex Bennheden, moderator för kvällen, presenterade sig. Näst upp på scen var verksamhetsledare för Lokalt Ledd Utveckling Halland, Marion Eckardt som hälsade alla välkomna och invigde Landsbyggaredagen 2024.

 

Namnlös design (2)
Namnlös design (1)

Landsbyggaren Mikael Nylander var kvällens första inspirationsföreläsare. Mikael är grundare av Källsjö Bryggeri & Smaksmedja. I det unika bryggeriet utanför Ullared tillverkar han sitt prisbelönta ”kultiverade te” med inspiration från naturen. 

 

Gästerna fick lyssna till en fascinerande berättelse om Mikaels bakgrund, om hur han för många år sedan upptäkte vin och smakupplevelser med Rosa Bussarna i Sydafrika, om hur han utbildade sig till ingenjör och startade företag inom brandsäkerhet och om beslutet att efter en tid sälja företaget för att istället starta bryggeri i lilla Källsjö.

 

Namnlös design (3)

Mikael Nylander var en av inspirationsföreläsarna under kvällen

DSC04023
DSC04036

Sara Alpsten var kvällens andra inspirationsföreläsare. Sara är ordförande i den ideella föreningen Kungsbacka Tillsammansodling. Föreningen driver en byaodling vid Kungsgärdet och tillsammans skapar de en plats för kreativitet, glädje och gemenskap.

 

Sara pratade om hur det är att gå från ensamhet till tillsammansskap, hur en idé kan växa sig starkare och få rötter på grund av andra, hur annorlunda det är att tackla problem som grupp tillskillnad från att göra det själv, hur föreningen lyfter och bär varandra och om samhörighet. 

 

DSC04063
DSC04069
Namnlös design (5)

Landsbyggaremässa i "Stallet"

Runt 17-tiden var det dags för landsbyggaremässa i "Stallet". Flera Leader-projekt var på plats och ställde ut. Gästerna fick en härlig mix av olika aktiviteter, tävlingar, smakprover, filmvisningar och mycket mer. Det var full aktivitet i "Stallet"!  

20240504_173931
20240504_173935
IMG_1555
IMG_4795
IMG_4796
Namnlös design (6)

Tack till våra SPONSORER!

Namnlös design (11)
Namnlös design (12)
Namnlös design (10)
Namnlös design (15)
Namnlös design (8)
Namnlös design (7)

Följ Unga Landsbyggare på sociala medier