Inspireras av unga landsbyggare

 

 

Möt några av Hallands fantastiska unga landsbyggare!

I hela Halland finns unga människor som vågar satsa på sina drömmar, de ser möjligheterna och låter drivkraften och passionen styra. De älskar att leva på Hallands landsbygd och inspirerar andra att förverkliga sina idéer, att skapa sitt eget liv på platsen där de vill leva. En landsbyggare bidrar till en levande landsbygd - det är dem som bygger landet och gör Halland rikare!

 

Inspireras av unga landsbyggare!

Följ Hallands unga landsbyggare varje vecka och hör dem berätta om livet som entreprenörer på landsbygden och om hur de vågat sina drömmar. En ny film släpps varje lördag!  

 

Felicia Garellick - Vilgots surdegsbageri

Felicia har bott och jobbat på många olika platser i Sverige och i världen men aldrig riktigt hittat det hon sökt. Hon är en riktig idéspruta, har alltid velat framåt och velat vara sin egen. För några år sedan flyttade hon till Våxtorp på grund av kärleken och öppnade Vilgots surdegsbageri, nu lever hon sin dröm på Hallands landsbygd och har bara på två år lyckats förvandla ett gammalt ruckel till ett välbesökt bageri som bara växer!

 

 

ATT KASTA HJÄRTAT FÖRE & SPRINGA EFTER
”Den meningen står tatuerat på min fot & är citerat min kloka mormor, konstnären Gun-Britt Lawurn. En nyfunnen dröm kom till mig, efter mycket om & men vågade jag satsa. Det var inte självklart för mig att öppna hantverksbageri på landsbygden, mest på grund av rädsla. Vilka ska handla fint hantverksbröd mitt på landsbygden? Hur ska jag lära mig att baka? Kommer det gå i lås? Frågorna & rädslorna var många. Men jag vågade, kasta hjärtat före & springa efter! Jag är så tacksam över hur Vilgots blivit ett besöksmål för många & fortsätter att växa”. /Felicia Garellick, Vilgots surdegsbageri

George Larsson - Torups park och fastighetsservice AB

George har vart egenföretagare sedan 15 års ålder och idag driver han Torups park och fastighetsservice som sysslar med underhållsarbete inom trädgård. Han lever sin dröm på gården i Torup och driver sin verksamhet därifrån. George ser sig själv som en riktig landsbygdskille och har aldrig haft en tanke på att lämna det han älskar mest, friheten och naturen!

LANDSBYGDEN EN IGENKÄNNINGSFAKTOR
”Samtidigt som jag fyller 25 i juni, firar jag även 10 år som företagare och är den 4:e generationen Larsson på gården, det är för mig ett kvitto på att man är uppvuxen och trivs på landsbygden. För mig var det dock en självklarhet att aldrig lämna landsbygden. Den stress och oigenkännlighetsfaktor som råder i storstäder har aldrig varit något som lockat. Att däremot kunna bedriva en verksamhet med stor variation på arbetssyssla och dessutom ha det alldeles utanför dörren är något som jag trivs med. För mig är igenkänningsfaktorn och principen allakänneralla som finns på landsbygden viktig. Detta lever med i min dagliga verksamhet både genom kundvård men även under rekryteringsprocesser av ny personal”. /George Larsson, Torups Park och Fastighets service AB

Lisa Düring och Jonas Flyckt - Hulta Equestrian 

Lisa och Jonas är från olika delar av Halland, men de möttes under gymnasietiden och blev bästa kompisar. Vänskapen utvecklades och för fyra år sedan hittade paret sin älskade hästgård i Veddige som de idag driver tillsammans. Lisa och Jonas har alltid haft ett brinnande intresse för hästar, uppskattat naturen och älskat lugnet, att bosätta sig på landsbygden har därför vart ett självklart val!

DE BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR
”Att vara unga och bo och driva företag på landet är en fantastisk möjlighet. Med hjälp av våra bönder runt om oss så känner vi oss trygga med att driva vår gård och känner att vi har en framtid här. Tack vare vår bakgrund från Munkagårdsgymnasiet så tänker vi som lantbrukare och vill värna om vår natur och förvärva den på bästa möjliga vis tillsammans med våra djur. Vi älskar att ha möjligheterna utanför dörren och naturen utanför vårt fönster”. /Lisa Düring & Jonas Flyckt, Hulta Equestrian 

Jonatan Persson - Helios Innovations

Jonatan är uppväxt i Åled utanför Halmstad och det var här allting började. Redan på högstadiet funderade Jonatan på om det fanns ett sätt att lösa problemet med bevattningsförbuden som kom varje sommar. Nu är Jonatan 21 år gammal och har utvecklat en ny avsaltningsteknik som kan rena havsvatten med hjälp av restvärme från tunga industrier, han driver Helios Innovations och hans dröm är att lösa världens vattenbrist.

”En av de allra största fördelarna med att vara ung företagare är att alla runt om dig vill hjälpa, så var absolut inte rädd för att försöka och testa dig fram. Våga försöka och våga ta hjälp!”. /Jonatan Persson, Helios Innovations