Bild på grabbarna
EU-flagga+Europeiska+jordbruksfonden+färg

Playcenter

Kommun: Hylte

Den 13/3 sammanträdde Unga landsbyggares kommitté som består av representanter från Lokalt Ledd Utveckling Hallands styrelse. Kommittén beslutade att Hussein Hassani, Abdulraoof Habbak och Omar Hamza beviljas projektstöd med 24 945 kr för deras idé Playcenter.

 

Projektet handlar om att skapa en samlingsplats och en central knutpunkt för gemenskap och glädje. Hussein, Abdulraoof och Omar vill erbjuda en mångfald av aktiviteter som inte finns i Hylte och samtidigt stärka sammanhållningen mellan framförallt unga.  

 

För att skapa en miljö som uppskattas av många kommer killarna köpa in begagnad gamingutrustning och möbler samt fixa i ordning en av ABF:s lokaler som dom får låna. Det kommer att finnas PS4, Virituell Reality och plats för datorer för att tillgodose olika intressen och skapa en underhållande plats.

 

Under projektets gång kommer killarna att bjuda in människor i alla åldrar till fem tillfällen där dom kommer att testa deras virituella miljö. Målet är att vara ca 20 deltagare vid första tillfället och mellan 10-15 de andra träffarna. Genom killarnas egna kunskap i onlinespel så kommer dom hjälpa andra att våga testa och upptäcka nya saker. Under sista träffen kommer det vara en VR-turnering som avslutning.

 

Förutom samarbetet med ABF så kommer killarna att få stöttning av ungdomssamordaren i Hylte kommun under hela projekttiden.

Länkar