Stripe svart text

 

Unga landsbyggare

 

I hela Halland finns unga människor som vågar satsa på sina drömmar, de ser möjligheterna och låter drivkraften och passionen styra. De älskar att leva på Hallands landsbygd och inspirerar andra att förverkliga sina idéer, att skapa sitt eget liv på platsen där de vill leva. En landsbyggare bidrar till en levande landsbygd - det är dem som bygger landet och gör Halland rikare!

 

Vad är en landsbyggare?

En landsbyggare är en driven och engagerad entreprenör, förening eller person som verkar på landsbyg­den, som vill vara delaktig i den lokala utvecklingen och som bidrar till en kreativ landsbygd som sprudlar av drivkraft och liv.

Det bästa med landsbygden är att du inte behöver komma här ifrån för att älska den, det är så härlig anda här och man hjälps åt med saker och ting och lyfter varandra!

Emma Svensson,
Lantbruksinstruktör på
Munkagårdsgymnasiet

 

Unga landsbyggare

Projektet Unga landsbyggare syftar till att främja företagsamhet och engagemang på landsbygden i hela Halland med särskilt fokus på unga. Projektet ska bidra till en attitydförändring och skapa en mer positiv bild av Hallands landsbygd och då främst när det gäller entreprenörskapsklimatet bland unga. Det i sin tur skapar en attraktiv plats som lockar kapital, kompetens och drivkraft. Projektet ska stärka ungas entreprenörskap men även skapa förutsättningar för att vara delaktiga i utvecklingen av sin hembygd, utmana storstadsnormen och känna sig som en del av en ”landsbyggare-familj”.

 

Projektet ger tillfällen till inspiration och nätverkande, synliggör och uppmärksammar unga landsbyggare samt tar tillvara på ungas drivkraft och idéer. Unga Landsbyggare drivs av Lokalt Ledd Utveckling Halland och finansieras av EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling samt Region Halland och där igenom alla Hallands kommuner.

George

LANDSBYGGAREDAGEN

 

Landsbyggaredagen arrangeras för att hylla entreprenörer, föreningar och andra personer som bidrar till en levande landsbygd i Halland. Dagen ska bidra till ökad kunskap, inspiration och nätverkande. 

 

Den 4 maj 2024 arrangerades Landsbyggaredagen för fjärde gången i Halland. Landsbyggare från hela Halland samlades på Peder och Paulinas Susegården i Getinge för att lyssna på inspirationsföreläsningar, delta på landsbyggaremässan och vara med på middagen som bjöd på underhållning och prisutdelning till Årets Unga Landsbyggare och Årets Landsbyggare. 

 

Läs mer om Landsbyggaredagen 2024 här!

Finalister landsbyggaredagen 22

Årets Unga Landsbyggare och Årets Landsbyggare

Priset för Årets Unga Landsbyggare och Årets Landsbyggare delas ut till dem som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Halland och visat på en positiv bild av entreprenörskapsklimatet. Vem som helst kan nominera landsbyggare och vinnarna utses under Landsbyggaredagen.

 

Vilka blev Årets Unga Landsbyggare och Årets Landsbyggare 2024? Läs mer här!

Inspireras av unga landsbyggare!

 

I hela Halland finns unga människor som vågar satsa på sina drömmar, de ser möjligheterna och låter drivkraften och passionen styra. De älskar att leva på Hallands landsbygd och inspirerar andra att förverkliga sina idéer, att skapa sitt eget liv på platsen där de vill leva.

 

Möt några av Hallands fantastiska unga landsbyggare här!

ATT KASTA HJÄRTAT FÖRE & SPRINGA EFTER
”Den meningen står tatuerat på min fot & är citerat min kloka mormor, konstnären Gun-Britt Lawurn. En nyfunnen dröm kom till mig, efter mycket om & men vågade jag satsa. Det var inte självklart för mig att öppna hantverksbageri på landsbygden, mest på grund av rädsla. Vilka ska handla fint hantverksbröd mitt på landsbygden? Hur ska jag lära mig att baka? Kommer det gå i lås? Frågorna & rädslorna var många. Men jag vågade, kasta hjärtat före & springa efter! Jag är så tacksam över hur Vilgots blivit ett besöksmål för många & fortsätter att växa”. /Felicia Garellick, Vilgots surdegsbageri

Vad hade du velat göra för 25 000 kr? 

Vill du och dina vänner driva ett projekt ihop? Driver du eget företag och vill utveckla din verksamhet? Har du och din förening en idé som kan leda till utveckling?

 

Genom Unga landsbyggare kan alla som är mellan 13-30 år söka projektstöd för sin entreprenöriella idé med upp till 25 000 kr!

 

Kanske vill du göra något som utvecklar din ort, gå en ny kurs, arrangera en fotbollsturnering, skapa en ny mötesplats, utveckla en ny hemsida, hålla utvecklande workshops, skapa en kampanj eller något helt annat!?

 

Ansökningsblankett och mer information om projektstöd för unga hittar du här!

ddddd

Träffa andra unga landsbyggare!

Unga landsbyggare arrangerar träffar för unga drivna och engagerade entreprenörer, föreningar och personer som verkar på Hallands landsbygd. Träffarna ger tillfällen att möta andra unga landsbyggare, inspireras av andra och utvecklas i sitt entreprenörskap. Är du ännu inte en landsbyggare men drömmer om att bli en? Då är du mer än välkommen att delta på våra träffar!

Till hemsidan
7 DECEMBER 2023

Inspirationsträff - binda julkransar med Ebbas Gröna

Välkommen till en träff där vi binder dörrkransar, fikar och inspireras!

Bild till träff hemsidan
26 OKTOBER 2023

Yoga, fika och inspiration

Unga landsbyggare bjuder in till en härlig kväll där vi utforskar yogans värld, fikar, umgås och inspireras.

Unga landsbyggare möter politiker hemsida
5 MAJ 2023

Unga landsbyggare möter politiker - tema ungt företagande

Unga Landsbyggare samtalar med politiker om ungt företagande.

felicia_optimized
13 DECEMBER 2022

Inspirationsträff- Luciabak med Felicia Garellick

Felicia Garellick lär oss snurra saffransbullar och pratar om hur det är att vara företagare på landsbygden.

George
28 SEPTEMBER 2022

Inspirationsträff med temat inspireras av unga landsbyggare

George Larsson och Jonatan Allendorff berättar om sina verksamheter, hur allt började och om hur de vågat satsa på sina drömmar!

jennifer Erlandsson
28 FEBRUARI 2022

Inspirationsträff med temat marknadsföring

Jennifer Erlandsson pratar om marknadsföring, tittar på olika exempel och låter deltagarna utforska sina egna varumärken och värden. Målet med träffen är att du ska få enkla verktyg och idéer till din marknadsföring.

du är unik
24 NOVEMBER 2021

Inspirationsträff med temat bidrag & stöd

Få reda på allt du behöver veta om vilka bidrag och stöd det finns, möt andra unga driftiga entreprenörer, föreningar eller personer som vill utveckla landsbygden i Halland och inspireras av landsbyggare som vågat sina drömmar!

Jenny Boberg
19 OKTOBER 2021

Inspirationsträff med temat nätverkande

Jenny Boberg delar med sig av sina tips och erfarenheter från flera år som operativt och strategiskt aktiv i communities inom ungt entreprenörskap. Det blir en interaktiv föreläsning med inspiration, diskussioner och övningar. Klicka på rubriken för att komma till inbjudan!

ffcb6300f0ad7aeb9703a6ac45dc87065918d522
25 MAJ 2021

Utbildningstillfälle - sociala medier

Organisationen Placebrander håller en utbildningsträff om sociala medier tisdagen den 25 maj klockan 17:30-19:00. Klicka på rubriken för att komma till inbjudan!

Namnlöst-2LÄS MER
31 MARS 2021

Välkommen till en digital inspirationsträff

Möt andra unga entreprenörer, inspireras av landsbyggare som vågat sina drömmar och tyck till om vad du vill lära dig mer om för att utvecklas i ditt entreprenörskap!

Följ oss på sociala medier