Landsbyggaredagen 2019

Landsbyggaredagen är till för dem som gör Hallands landsbygd levande, alltså drivna entreprenörer och föreningar – Landsbyggare. Vi vill lyfta dem som har viljan, kompetensen och drivkraften att följa sin dröm. Evenemanget ska bidra till erfarenhetsutbyte, inspiration och gemenskap!

 


Ett stort TACK till alla som deltog och var med och bidrog till Landsbyggaredagen 2019 i Halland! Ett extra tack till Sparbankerna i Halland som var med och sponsrade evenemanget. Nu ser vi fram emot Landsbyggaredagen 2020!


 

 

Den 28 mars arrangerades Landsbyggaredagen 2019 på Vallens Säteri i Laholm, det blev en helt fantastisk dag och kväll fylld med inspiration, glädje och gemenskap! Intresset för dagen blev över förväntan och på plats fanns över 120 stycken deltagande entreprenörer, föreningar, partens, föreläsare, LEADER-projekt och många fler för att fira Hallands landsbyggare tillsammans.

 

 

Lisa Lemke inledde dagen med en inspirerande och energifylld föreläsning där hon berättade om hur hon upplever livet som entreprenör på Hallands landsbygd och varför ordet gemenskap betyder så mycket. Lisa Lemke är matkreatör, kokboksförfattare, krögare och tv-kock. Hon bor på landet på sin gamla prästgård i Skrea backe där hon tillsammans med sin man driver Prostens Pizza och Skrea matbruk.

 

Deltagarna fick sedan besöka en Landsbyggaremässa som bjöd på allt ifrån tipspromenad, tävlingar, sång, speedateing och massor av andra roliga aktiviteter och intressanta föreläsningar av våra Landsbyggare!

 

Leaderprojektet Smaka på Tvååker ställde ut under mässan

Projektet Falkenbergs matdagar bjöd på smakprover

 

Projektet Outwest gjorde upp en lägereld i solen

Kulturarvet i Kvibille bjöd på Kvibille-ost

Kungsbacka by JRLN visade upp sina fantastiska fotografier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under kvällens middag stod artisten Nano för underhållningen. Han har nyligen bytt ut det hetsiga tempot i Stockholm och flyttat till Hallands landsbygd. Han trivs som fisken i vattnet och flytten har blivit bränsle för både familj och Nanos karriär.

 

           

 

Under middagen korades även priset till ÅRETS LANDSBYGGARE i kategorierna entreprenör, entreprenöriell förening, ung och attityd! Ett pris som delas ut till dem som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Halland och visat på en positiv bild av entreprenörskapsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis. Alla finalister som valts ut gör ett fantastik jobb men de som stack ut lite extra och därför vann Årets Landsbyggare var:

 

Entreprenör: Unnaryd Modell

Entreprenöreill förening: Landeryds Järnvägsmuseum

 

 

 

 

Attityd: Emma Svensson

 

Ung: Arbana Maxhuni Kadriu och Isabella Mezei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni läsa mer om alla finalister, kriterier och motiveringar!

 

Tore Holmefalk (ordförande LLUH), Arbana Maxhuni Kadriu, Isabella Mezei, Per-Yngve Bengtsson, Nano Omar, Daniel Larsson och Emma Svensson

 

 

Hoppas vi ses på Landsbyggaredagen 2020!

 


 

För frågor kontakta maria.wangsell@dev.lluh.se

Kontakta Oss

info@lluh.se

Besöksadress:
Norra Industrigatan 1
314 31 Hyltebruk

 

 
Org.nr: 802495-0936
Bankgiro:5007-4574

Lokalt Ledd Utveckling Halland
Fabriksgatan 1a
314 80 Hyltebruk

 

logos_sidfot_lluh_spalt3

Copyright 2020 LLUH© All Rights Reserved