Vi är drivna entreprenörer, eldsjälar och entusiaster som vågar våra drömmar. Vi kallar oss landsbyggare och tillsammans formar vi platsen vi lever och arbetar på.

 

I hela Halland finns människor som vågar satsa på sina drömmar, de ser möjligheterna och låter drivkraften och passionen styra. De älskar att leva på Hallands landsbygd och inspirerar andra att förverkliga sina idéer, att skapa sitt eget liv på platsen där de vill leva. En landsbyggare bidrar till en levande landsbygd – det är dem som bygger landet och gör Halland rikare!

 

Inspireras av andra och bli en LANDSBYGGARE du också!

 

 

 

 

Projektet ”Vi Landsbyggare Halland” drivs av Lokalt Ledd Utveckling Halland, tillsammans med våra landsbyggare i Halland vill vi skapa en gemenskap, inspirera andra och visa all drivkraft som finns på vår fantastiska landsbygd!

 


 

Årets Landsbyggare 2020

Vem eller vilka vill DU nominera till Årets Landsbyggare 2020?

 

Torsdagen den 26 mars arrangeras Landsbyggaredagen för andra gången i Halland. Landsbyggaredagen är till för dem som gör Hallands landsbygd levande, alltså drivna entreprenörer och föreningar – Landsbyggare. Även denna gången ska Årets Landsbyggare koras under kvällens middag!

Landsbyggaredagen 2019

Landsbyggaredagen är till för dem som gör Hallands landsbygd levande, alltså drivna entreprenörer och föreningar – Landsbyggare. Vi vill lyfta dem som har viljan, kompetensen och drivkraften att följa sin dröm. Evenemanget ska bidra till erfarenhetsutbyte, inspiration och gemenskap!

 

Årets Landsbyggare 2019

VINNARE: ÅRETS LANDSBYGGARE 2019

Årets Landsbyggare – ENTREPRENÖR: Unnaryd Modell
Årets Landsbyggare – ENTREPRENÖRIELL FÖRENING: Landeryds Järnvägsmuseum
Årets Landsbyggare – ATTITYD: Emma Svensson
Årets Landsbyggare – UNG: Arbana Maxhuni Kadriu och Isabella Mezei

Mitt Europa – Mitt Halland

Mitt Europa 

Kampanjen Mitt Europa är ett initiativ av EU som arrangeras i början av maj varje år och pågår i ca en vecka. Syftet med kampanjen är att allmänheten ska upptäcka hur EU-pengarna gör nytta i samhället, detta genom att EU-finansierade projekt berättar om sina verksamheter. Kampanjen synliggör goda exempel som bidrar till samhällsutveckling. År 2017 organiserades ca 2700 aktiviteter i 25 länder inom EU.