Vart går egentligen EU-pengarna och vilken betydelse har EU för Halland?

Kampanjen Mitt Europa är ett initiativ av EU som arrangeras i början av maj varje år och pågår i ca en vecka. Syftet med kampanjen är att allmänheten ska upptäcka hur EU-pengarna gör nytta i samhället, detta genom att EU-finansierade projekt visar upp sina verksamheter.

 

Mitt Europa synliggör goda exempel som bidrar till samhällsutveckling. År 2017 organiserades ca 2700 aktiviteter i 25 länder inom EU.

 

Lokalt Ledd Utveckling Halland tillsammans med samarbetspartners var med för första gången 2018 genom projektet Vi Landsbyggare. Det arrangerades spännande aktiviteter i Hyltebruk, Falkenberg, Halmstad, Varberg och Kungsbacka där besökare fick uppleva allt ifrån bussturer till Hallands landsbygd, båttur på Bolmen, poängpromenad och fotoutställning längst med havet, skidskytte, rullskidåkning och besök i en fängelsehåla.

 

Vill du vara med och lära dig mer om hur EU-finansierade projekt och företagssatsningar utvecklar Halland och möta människor som förverkligat sina projektidéer? Håll då utkik på denna sidan för mer information om Mitt Europa – Mitt Halland 2019!

 

Kolla gärna in vår film om Mitt Europa – Mitt Halland