FAKTA
Projektgrupp: Matilda
Kommun: Kungsbacka
Projektstöd från Ung i Halland: 29 256 kr

Vad handlar projektet om?

Fjärås Ryttarförening består av 120 st unga i åldern 7-25 år. Tyvärr har ridskolan bara ponnyhästar vilket gör att flera unga snabbt växer ifrån ponnyerna. Ungdomssektionen i föreningen vill därför starta upp en ny aktivitet: ponnyagility.

Ett gäng ungdomar i Fjärås Ryttarförening tillsammans med Lokalt Ledd Utveckling Hallands och Fjärås Ridskola vill bygga en ponnyagility bana, utbildning i träningsformen samt arrangerat en clinic för allmänheten för att visa upp banan.

Hur har projektet genomförts?

Projektet har genomförts genom en byggnation av en agilitybana för ponnyhästar vilket har lett till att ungdomar har lärt sig en ny träningsform samt att en visning för allmänheten anordnades.

Vilka resultat har projektet skapat?

Projektet har nått ut till 30 ungdomar som har varit med av projektgruppen, tagit del av clinicen samt testat på ponnyagility på ridskolan.Vidare har projektet lett till nya medlems förvärv i föreningen, ökad sysselsättning för män och kvinnor genom bildandet av ponnyagility.

Utöver detta har projektet bidragit till att unga i Kungsbacka kommun upplever att de har en möjlighet utveckla sina idéer och bidra till Lokalt Ledd Utveckling Hallands övergripande mål i sin direkta omgivning genom projektet i sig samt att information om projektet spridit sig genom olika kanaler.