Foosballplan

Fem ungdomar i Hylte blev inspirerade av en video som spreds på sociala medier under hösten. Det var Chillbo ungdomsgård som byggt en egen foosballplan och som spred videon om den. Hylte ungdomarna ville ha en likadan i Hyltebruk!

Gänget kontaktade ungdomscoachen för Ung i Halland och berättade om sin idé och att de behöver hjälp med att veta hur man går tillväga för att bygga en sådan här plan. Ungdomarna fick hjälp direkt med kontakter till bland annat MP-huset i Hyltebruk som har en stor verkstad och god kompetens i snickeri och material-kunskap. Tillsammans med MP-husets handledning och Chillbos ritning byggde ungdomarna en foosballplan som är ca 9×4 meter. Det är en innovativ idé och Ung i Halland känner inte till att det finns en sådan någon annanstans i Halland därför hjälpte Ung i Halland projektet med materialkostnader, kontakter och coachning genom hela projekttiden.

Foosballen hade premiär i Tvååker den 4 maj och den 10 maj i Hyltebruk där det var turnering med fina priser. Foosballplanen finns kvar i Hylte kommun och planering för vart den ska placeras har påbörjats!

 

 

FAKTA
Projektgrupp: Yasmin, Sima, Abdullah, Adam och Muhannad
Kommun: Hylte
Projektstöd: 30 000 kr

Kontakta Oss

info@lluh.se

Besöksadress:
Norra Industrigatan 1
314 31 Hyltebruk

 

 
Org.nr: 802495-0936
Bankgiro:5007-4574

Lokalt Ledd Utveckling Halland
Fabriksgatan 1a
314 80 Hyltebruk

 

logos_sidfot_lluh_spalt3

Copyright 2020 LLUH© All Rights Reserved