NU BYGGER VI LANDET

Landsbyggarnas bidrag i krisens spår

 

NU BYGGER VI LANDET ÄR SPONSRAT AV:

 

nu bygger vi landet- push1

 

Hallands landsbygder är fulla av spännande platser. Platser där Landsbyggare har vågat sina drömmar! 

Landsbyggaredagen är till för att hylla Hallands entreprenörer. Covid 19 har ställt allting på ända och Landsbyggaredagen 2020 blir omställd: 

Vi vill uppmärksamma och utmana våra finalister!

Det gör vi genom initiativet Nu bygger vi Landet: Varje finalist tilldelas 5000 kr att investera i ett lokalt förankrat projekt eller en idé där de ser ett behov eller en möjlighet. 

Bidragen presenteras här under hösten!

IBK PUMA

IBK Puma är innebanbyklubben i Våxtorp som har över 200 medlemmar varav åtminstone 120 av dem spelar innebandy på klubben på en regelbunden basis: både juniorer och seniorer ingår bland den tränande. Puma blev finalister i Årets Landsbyggare 2020 i kategorin Entreprenöriell Förening. Inte minst för sina aktiviteter utanför banan: som de berömda kafferepen, danskvällar och som roddare för Ladys Night i Göteborg.

Med sitt bidrag till Nu bygger vi landet valde IBK Puma att arrangera en Covid- anpassad trivseldag den 10:e September som de kallade för ”I väntan på kafferepen”. Under två sittningar bjöds ett begränsat antal besökare på musikunderhållning och fika och fick chans att samtala och umgås med varandra, något som var mycket populärt efter en lång tids isolering.

BUTIK PALETTI

Butik Paletti är ett butikskoncept med fokus på hållbarhet med ekologiska och rättvisemärkta produkter. Paletti grundades av Linnea Pettersson och Anna Ström ifrån Unnaryd och har blivit framröstade till en av finalisterna i Årets Landsbyggare i kategorin ENTREPRENÖR.

Butik Paletti har valt att lägga sitt bidrag till Nu bygger vi landet på att skapa en kort film om Destination Unnaryd. Filmen ska fånga känslan kring bygden mer än fakta om vad som finns i omgivningen. Vackra miljöer, kreativitet och skaparkraft- genom årets alla årstider. Målet med filmen är att locka fler besökare, entreprenörer, bofasta och Landsbyggare att komma till Unnaryd.

Filmen kommer lanseras till våren inför sommarsäsongen och kommer kunna ses på Butik Paletti och Lokalt Ledd Utveckling Hallands sociala kanaler och hemsidor.

ANNA LINTON

Anna Linton är landsbygdsentreprenör, upplevelsedesigner och kreativ inspiratör från Sibbarp och hon är en av tre finalister i Årets Landsbyggare 2020 i kategorin Attityd.

Annas bidrag till Nu bygger vi Landet är en föreläsare under "Ett mjukare Varberg"- ett initiativ som vill bidra till och lära sig mer om hur vi kan stötta våra barn att lära sig navigera , stärka självkänslan och må bra i en digital värld.

Ett mjukare Varberg går av stapeln den 29e September och kommer livestreamas i alla klassrum för barn från årskurs fem och upp till gymnasiet i Varbergs kommun. Under kvällen hålls den digitala inspirationsföreställningen för vuxna: kl 19- 20.30. Anmäl dig här.

CHRISTIAN DAHLQVIST

Christian i Sundhult är Landsbyggare, entreprenör, skapare och innovatör på Hallands landsbygd. Han är också en av tre finalister i Årets Landsbyggare Halland 2020 i kategorin Attityd. Här är Christians kampanj till projektet Nu bygger vi landet- Landsbyggarnas bidrag i krisens spår:

Följ med på en digital utvecklingsresa i entreprenörskap med Troed Ventures under hösten! Christian tycker att denna kurs är så bra att han vill dela den med alla som på något sätt vill bli entreprenörer på landsbygden.

Din kursavgift är alltså redan betald, så anmäl dig och delta gratis under höstens kurs på länken här:

https://www.troedventures.com/lluh

 

SPONSORER AV NU BYGGER VI LANDET

Vi tackar våra sponsorer för att de har valt att vara med och bidra till Landsbyggaredagen!

OM ÅRETS LANDSBYGGARE

Fram till den 30 Januari kunde den som ville vara med och Nominera till Årets Landsbyggare 2020.
Därefter utsågs fyra finalister i varje kategori av vårt arbetsutskott. Möt våra finalister här.

Vilka blir Årets Landsbyggare 2020?

Den 23 september presenteras vinnarna i fyra kategorier:

Årets Landsbyggare - Entreprenör

Årets Landsbyggare - Entreprenöriell förening

Årets Landsbyggare - Attityd

Årets Landsbyggare - Ung

För frågor kontakta marion.eckardt@lluh.se