Verkstad i Veddige

Ett gäng ungdomar i Veddige har ett stort motorintresse och mekar mycket på fritiden med bilar, mopeder, traktorer och gräsklippare. Nu skulle de vilja ha en verkstad där de kan träffas och meka tillsammans.

Ungdomarna är i åldrarna 12-18 år och har tillsammans gått ihop för att starta upp en verkstad där de och deras vänner kan meka tillsammans.
På Vege ungdomsgård finns det en källare där det finns utrymme för en verkstad. Ungdomarna har fått godkänt av kommunen och fritidsledarna på gården att göra om utrymmet till en mek verkstad. Deras förhoppning är att verkstaden ska finnas kvar och att fler ska använda den för att meka men även för andra kreativa idéer.

 

Deras första aktivitet blir att renovera en moped som de köper in. Ungdomarna har valt en moped för att de flesta aldrig renoverat en tidigare därför kommer de att ta hjälp av föräldrar, mor- och farföräldrar samt mopedklubben i Veddige för att lära sig så mycket som möjligt om mopeder. Under själva renoveringsprocessen ska de synliggöra processen genom sociala medier, samt bjuda in fler att ta del av projektet genom att anordna ett par tillfällen där de bjuder på fika och erbjuder fler att vara med och delta på olika sätt. När de är klara med mopeden ska de ställa ut den och senare sälja den. Intäkterna ska sen användas till att delvis finansiera studieresan till en större motorträff i sommar.

 

FAKTA
Projektgrupp:
Emil, Jennifer, Erik, Viktor, Sonja, Emma och Linnéa
Kommun: Varberg
Projektstöd från Ung i Halland:
50 504 kr

 

Kontakta Oss

info@lluh.se

Besöksadress:
Norra Industrigatan 1
314 31 Hyltebruk

 

 
Org.nr: 802495-0936
Bankgiro:5007-4574

Lokalt Ledd Utveckling Halland
Fabriksgatan 1a
314 80 Hyltebruk

 

logos_sidfot_lluh_spalt3

Copyright 2020 LLUH© All Rights Reserved