Ett gäng ungdomar i Veddige har ett stort motorintresse och mekar mycket på fritiden med bilar, mopeder, traktorer och gräsklippare. Nu skulle de vilja ha en verkstad där de kan träffas och meka tillsammans.
Ungdomarna är i åldrarna 12-18 år och har tillsammans gått ihop för att starta upp en verkstad där de och deras vänner kan meka tillsammans.


På Vege ungdomsgård finns det en källare där det finns utrymme för en verkstad. Ungdomarna har fått godkänt av kommunen och fritidsledarna på gården att göra om utrymmet till en mek verkstad. Deras förhoppning är att verkstaden ska finnas kvar och att fler ska använda den för att meka men även för andra kreativa idéer.

Deras första aktivitet blir att renovera en moped. Ungdomarna har valt en moped för att de flesta aldrig renoverat en moped tidigare. De kommer att ta hjälp av föräldrar, mor- och farföräldrar samt mopedklubben i Veddige för att lära sig så mycket som möjligt om mopeder. Under själva renoveringsprocessen ska de synliggöra processen genom sociala medier, samt bjuda in fler att ta del av projektet genom att anordna ett par tillfällen där de bjuder på fika och erbjuder fler att vara med och delta på olika sätt. När de är klara med mopeden ska de ställa ut den. De kommer under projektet även företa en studieresan till en större motorträff.

 

FAKTA

Projektgrupp: Emil, Jennifer, Erik, Viktor, Sonja, och Simon
Kommun: Varberg
Projektstöd genom Ung i Halland: 33 671 kr