FAKTA

Projektgrupp: Oskar, Linus, David, My, Max och Max
Kommun: Laholms kommun
Projektstöd från Ung i Halland: 10 722 kr

Vad handlar projektet om?

På ungdomsgården i Veinge vill man skapa en större gemenskap bland ungdomarna på gården. Det vill man göra genom att genomföra ett par aktiviteter för att få fler involverade och delaktiga. Det finns flera rum på ungdomsgården som verkstad, musik/filmrum och träningslokal som inte används på grund av att det inte finns rätt utrustning där. Ungdomarna har länge velat inreda det stora musik och filmrummet på gården så att de kan börja hänga där och titta på film, spela och lyssna på musik. De vill köpa in material och verktyg för att kunna  bygga en film yta och bygga högtalare. De vill göra ordning i verkstaden så att de dels har utrymme för att bygga högtalare och mobil scen men även ha möjlighet att göra andra skapande aktiviteter där.

Hur har projektet genomförts?

De har genomfört flera aktiviteter för och av ungdomar i Laholms kommun för att stärka engagemanget. Ungdomarna har byggt högtalare, mobil scen och bioduk samt arrangerat danskväll, matlagning och filmkväll.

Vilka resultat har projektet skapat?

  • Nåt ca 20 ungdomar som deltagit i projektet på något sätt.
  • Bidragit till att unga i Halland upplever att de har möjlighet att utveckla sina idéer och bidra till LLUH:s övergripande mål i sin direkta omgivning genom att ungdomarna fick genomföra sin idé med hjälp av LLUH.
  • Bidra till ökad social inkludering genom att projektet vände sig till alla men även en specifik målgrupp: tjejer.
  • Bidra till ökad kunskap om jämlikhet, både hos ungdomarna själva och deltagarna i projektet genom att de fick samarbeta tillsammans och genomföra aktiviteterna.
  • Öka kompetensutvecklingen hos ungdomar som driver projektet genom att de coachades av ungdomscoachen för Ung i Halland samt av fritidsledarna genom hela projektprocessen.