SV V Medfinansieras av Europeiska unionen_POS

Gustavs Resa till Grekland och Engagemang i Projektet Ground Up

Gustav Johansson har nyligen deltagit i det europeiska ungdomsprojektet Ground Up i Polen, vars syfte är att stärka ungas engagemang i politiska processer och skapa en dialog med beslutsfattare. Här delar han med sig av sina erfarenheter och insikter från konferensen.

GroundUp är ett spännande internationellt projekt som fokuserar på att engagera unga mellan 18-35 år från landsbygdsområden i hela Europa, i både demokratiska processer och också EU-relaterade frågor. Och vi tror på att förändring börjar från grunden - därför är vårt motto "Ground up"! Vi, Lokalt Ledd Utveckling Halland, är stolta partners i projektet.

Ground Up: Ett Steg Närmare Beslutsfattarna

Projektet Ground Up fokuserar på att engagera unga människor från hela Europa i politiska frågor och ge dem möjlighet att möta och diskutera med politiker. Gustav betonar att detta är avgörande för att visa unga att deras röster spelar roll och att samspel mellan unga och politiker kan ske på ett enkelt och konstruktivt sätt. "Det är ett litet steg, men för vår yngre generation kan det kännas väldigt stort," säger Gustav.

Internationella Insikter och Nya Perspektiv

Något Gustav tar med sig från konferensen är de olika utmaningar som varje land står inför. "Det jag lärde mig var att varje lands problem ser olika ut. Ett problem som är stort i Sverige kan vara obefintligt i ett annat land, och tvärtom," förklarar han. Detta har gett honom en bredare förståelse för Europas mångfald och komplexitet när det gäller ungdomsfrågor och politiskt deltagande.

Högdpunkter

Den mest minnesvärda delen av projektet för Gustav var att träffa andra deltagare från hela Europa och knyta nya kontakter. Han uppskattade de informella diskussionerna och utbytet av idéer och erfarenheter. Det var enligt Gustav dessa möten som gjorde hela upplevelsen extra speciell.

Sammanfattning

Gustav avslutar med att rikta ett stort tack till Lokalt Ledd Utveckling Halland, som gav honom möjligheten att delta i projektet och gjorde resan möjlig.

Gustav ser fram emot att fortsätta bidra till projekt som främjar ungas engagemang och uppmuntrar andra att ta liknande chanser: "Man måste börja någonstans för att få genomslag, och Ground Up har visat oss unga att vår röst kan bli hörd."

Cover@3x