Crowdfunding Halland är en plattform som skapar möjligheter för sociala- och samhällsentreprenöriella initiativ att startas och utvecklas, genom en alternativ finansieringslösning som innebär att samla in kapital via crowdfunding (gräsrotsfinansiering).

Plattformen ägs av Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH).

Se hemsidan

Crowdfunding Halland ger möjlighet till att förverkliga idéer! Här kan företag, organisationer och föreningar finansiera en idé med hjälp av många som vill vara med och stödja!

crowdfunding-3158320_1280

Hur fungerar crowdfunding?

Precis som det låter är det när en stor grupp individer hjälper till med små summor för att finansiera en verksamhet, istället för att en eller några investerare bidrar med en större summa. Företagen presenterar sin affärsidé på en crowdfunding webbplats och söker ekonomiskt stöd från företag och privatpersoner. På webbplatsen presenteras många affärsidéer samtidigt och det ser lite ut som en anslagstavla.

Crowdfunding har bl a använts för att finansiera allt från museum och minirobotar till datorspel, filmer och böcker. Det är en bra finansierings alternativ när det kommer till att snabbt få in kapital i ett tidigt skede av företagsstarten eller specifika projekt.

Låter det här intressant? Vill du ha hjälp med finansiering av en affärsidé eller liknande? Fyll i en ansökan och skicka den till oss!

 

Frågor om crowdfunding?

 

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att mejla till anne.tano@lluh.se 

 

Vi kommer även inom kort att skapa en FAQ-del där vi kommer samla svaren på de vanligaste frågorna.