Det händer mycket roligt inom våra LEADER-projekt i sommar, både när det gäller projekt som fått stöd från denna programperiod men även från förra! Var med under invigningen av Toppläge och klättra 127 meter upp i luften, provsmaka lokala råvaror på Falkenbergs matdagar eller tävla i krabbfiske under Västerhavsveckan! Nedan listar vi alla spännande evenemang!


 

22 september - Kungsjölederna 

Genom LEADER-projektet Kungsjölederna har Kungsäter Gunnarsjö bygdelag utvecklat vandringsleder, grillplatser, vindskydd och möjlighet att använda Birgerstugan som mötesplats. I slutet på september invigs etapp två av Kungsjölederna och alla är välkomna att delta. Här finns chans att tillsammans med guide vandra från Gunnarsjö till Agnbäck där aktiviteter och lättare förtäring väntar. Det går också att välja en kortare variant av vandring i Gunnarsjö eller ett besök på Eksäter trädgård eller Höga Bro för att sedan ta sig med shuttle eller egen bil till Agnbäck. Läs mer: kungsatergunnarsjo.se

 


 

1 maj-29 september - Åkturen

Tid: fyra turer om dagen som avgår 9.45, 11.45, 13.45 och 15.45

Plats: från Varbergs bussterminal

För andra sommaren i rad kör Åkturen-bussen till Varbergs smultronställen på landsbygden runt Åkulla. Åkturen som är ett LEADER-projekt gör det möjligt att på ett smidigt sätt nå populära besöksmål som Ästad vingård, Öströö fårfarm, Åkulla friluftsgård eller Strömma Farmlodge med kollektivtrafik. Vill du hoppa över besöksmålen kan du bara njuta av den härliga bokskogen som bjuder både på tuff terräng, enkla vandringsleder för hela familjen och kulturminnen som Bockstenmannens fyndplats. Läs mer: www.visitvarberg.se

 


 

14-15 september - Ingedagarna

Efter förra årets lyckade arrangemang återkommer Ingedagarna! Dagarna arrangeras även detta år genom LEADER-projektet Destination Ingeland. Årets tema är mat, hälsa och välmående samt konsthantverk. Besökare kan bland annat gå på matmarknad, hantverksmarknad, uppleva Grönkålens dag och mycket mer! Läs mer: ingeland.se/ingedagarna-2019

 


 

7 september - Betongcupen 2019

Plats: vid Forum i Hyltebruk

Det är full aktivitet på bygget där Hylte skatepark håller på att växa fram. Med hjälp av bland annat finansiering från Lokalt Ledd Utveckling Halland har drömmen om en skatepark blivit verklig. Parken väntas bli färdig lagom till säsongsavslutningen för Betongcupen som kommer att arrangeras av Hylte skateparkförening. Den nationella tävlingen turnerar mellan betongparker i olika svenska städer där landets bästa skejtare gör upp i OS-kval. Det första kvalet sker i Värnamo och del två i Hylte, tävlingen blir en del av Hylte skateparks invigning! Läs mer: www.facebook.com/hylteskatepark

 


 

7-8 september - Tågdagarna i Landeryd

Plats: Landeryd med omnejd

Det som en gång började som ett LEADER-projekt har utvecklats till ett välbesökt, årligen återkommande evenemang som förra året hade omkring 8000 besökare! Den 7-8 september är det dags igen för Tågdagarna i Landeryd. Under evenemanget kan besökaren åka veterantåg, besöka marknader, matserveringar och mycket mer. Under Tågdagarna kommer även årets upplaga av Sommarfesten samt OS-kvalet i den nya skateparken äga rum, arrangörerna för evenemangen har gått samman för att göra helgen till en av årets största folkfester i Hylte. Läs mer: www.tagdagarna.se

 


 

6-7 september - Falkenbergs matdagar

Tid: fre 12-22, lör 10-20

Plats: Rådhustorget i Falkenberg

För fjärde året i rad förvandlas Falkenbergs innerstad till en matfest där besökarna får en härlig mix av underhållning, inspiration, njutning och gemenskap. På programmet står skafferifest, kockscen, kunskapsscen, handla & möt, skaffeributiken och barnens torg på schemat. Lokala kockar bjuder även på fantastiska smakupplevelser med lokala råvaror. År 2016 var Lokalt Ledd Utveckling Halland med i uppstarten av arrangemanget som då var ett LEADER-projekt, idag lockar Falkenbergs matdagar flera hundra besökare! Läs mer: www.falkenbergsskafferi.se

 


 

24-25 augusti - Signes Skördefest 

Tid: lör 10-18, sön 11-16

Plats: Asige Bygdegård

Förra året genomförde Asige Hembygdsförening, genom LEADER-projektet Lokalt teaterprojekt i kombination med ett restaurangutbud baserat på lokala specialiteter, en teaterföreställning i samband med en matmarknad. Pjäsen Hagbard & Signe blev en succé! I år arrangerar hembygdsföreningen en Skördefest som äger rum i slutet på augusti. Besökaren välkomnas till en marknad med traktens matvaror, lokala hantverksprodukter och underhållning med anknytning till fjolårets publiksuccé. Dessutom kommer det finnas lokala vikingar på plats och folk som kan berätta om det blodiga kärleksdrama som en gång sägs ha utspelats i vårt fridsamma Asige. Läs mer: www.facebook.com/events

 


 

17-18 augusti - Smaka på Tvååker

Tid: 11-16

Plats: Tvååker med omnejd

I augusti arrangeras för andra gången i år Smaka på Tvååker där besökare har möjlighet att uppleva och komma nära landsbygden genom att hälsa på hos 37 lokala företag och boendeanläggningar runtomkring Tvååker. Passa på att besöka allt från lantliga caféer, restauranger och pubar till trädgårdar och gårdsbutiker!  Under evenemanget kan besökaren köpa närodlat kött & grönsaker, fynda konsthantverk, kläder, köpa sticklingar och växter, fika och njut av nybakat, göra loppisfynd, besöka lantgårdar, världsarv och klappa lantdjur, handla fisk, bär, ägg & delta i aktiviteter som ponnyridning, yoga samt övernatta på mysiga B&B och lanthotell. Läs mer: www.smakapatvaaker.se

 


 

1-21 augusti - Padelskola

Plats: Hylte sport & event

Genom LEADER-projektet TeamWEdream har två padelbanor byggts för att bland annat öka integrationen i Hylte kommun och skapa en naturlig kontakt mellan nyanlända och kommuninnevånare. I sommar erbjuder Hylte sport & event padelskola för ungdomar i åldern 6-15 år! Föreningen driver även fler aktiviteter och tävlingar under sommaren och har öppen träning varje onsdag! Läs mer: www.hyltesportevent.se

  

3-11 augusti - Västerhavsveckan

Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön med syfte att öka kunskapen om Västerhavets miljö, årets tema är havet utifrån våra sinnen. Evenemanget arrangeras av Västra Götalandsregionen i samarbete med Leder Nordvästra Skåne och Lokalt Ledd Utveckling Halland, samt Nordjylland i Danmark. I samband med evenemanget arrangerar olika organisationer, ideella föreningar och företag aktiviteter med fokus på havsmiljö där besökare i alla åldrar är välkomna att delta! I år kan ni besöka ett stort antal spännande aktiviteter såsom prova på segling, naturvandringar, krabbfisketävlingar, båtturer, öppna fyrar och museer, turer med forskningsfartyg och strandstädningar mm. De flesta av aktiviteterna är helt gratis alternativt till ett nedsatt pris! Läs mer: vasterhavsveckanskanehalland.se

 


 

22-25 juli - Bonadsmålarkurs på Bonadsmuset

Tid: 9-16

Plats: Unnaryds Bonadsmuseum

Utveckling av Bonadsmuseum Unnaryd är ett LEADER-projekt som fått stöd för att utöka sin verksamhet och för att kunna visa mer av det fantastiska kulturarvet. I sommar arrangeras Bonadsmålarkurser där du lär dig grunden att blanda din äggtempera, riva färg från pigment och blandar med ägg, bli inspirerad av bonadernas formspråk och motiv! Läs mer: www.ujh.se/bonadskurser

  

14-15 juli - Strandkalaset

Tid: 9-23

Plats: på stranden vid Chillout i Mellbystrand

Strandkalaset är en festival med aktiviteter och upplevelser för alla åldrar och sinnen. Arrangemanget är ett samarbete mellan företagare verksamma i Mellbystrand och Skummeslövsstrand och LEADER-projektet Strand och Kultur Laholm. Under 10 dagar i början på juli hjälpas vi åt att fylla strand och gator med fest, kalas och glädje! Läs mer: strandkalaset.se

 


 

1-6 juli - Sommarkul

Tid: 17-19

Plats: Oskarströms Idrottshall

Sommarkul som tidigare varit ett Ung i Halland-projekt har idag utvecklats och fler barn och unga har möjlighet att delta i en hel veckas aktiviteter under sommaren! Tjejerna som arrangerar evenemanget med hjälp av Samhällsföreningen i Oskarström vann även priset för Årets Landsbyggare i kategorin Ung under Landsbyggaredagen 2019! Läs mer: www.facebook.com/sommarkul

 


 

2 juli - Invigning av Toppläge

Tid: 10-17

Plats: Världsarvet Grimeton

Den 2 juli firar Världsarvet Grimeton Radiostation 15 år och i samband med detta invigs den senaste satsningen - Toppläge. Med stöd från bland annat Lokalt Ledd Utveckling Halland kan världsarvet nu erbjuda besökare att tillsammans med guide ta sig 127 meter upp i de gamla antenntornen. Under dagen får besökaren även uppleva en guidad visning på låg nivå, föreläsningar, mingel och mycket mer. Det är gratis entré under hela dagen! Läs mer: grimeton.org/invigning-topplage/

 


 

Vi ses i sommar!

 

[/ffb_param][/ffb_paragraph_2][/ffb_column_1][/ffb_section_0]

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevKontakta Oss

info@lluh.se

Besöksadress:
Norra Industrigatan 1
314 31 Hyltebruk

 

 
Org.nr: 802495-0936
Bankgiro:5007-4574

Lokalt Ledd Utveckling Halland
Fabriksgatan 1a
314 80 Hyltebruk

 

vit_ samlad logostrip 2023-2027

Copyright 2020 LLUH© All Rights Reserved

Support av webbyrå Expediten