Teater i Hylte

Teater i Hylte riktar sig till ungdomar i Hylte kommun som vill prova på teater, spela upp pjäser och/eller lära sig mer om teaterbranschen.

Tillsammans med teaterintresserade ungdomar och lokala aktörer kommer vi hålla mindre föreställningar och workshops inom teater för att stärka kompetensen och kunskapen hos deltagare. Förhoppningen är att teater ska bli en självklar del i kommunen och att alla som vill spela teater ska kunna göra det. Vi kommer främst att hålla oss till Hylte kommun men även samverka med Dramalogen i Halmstad, Strand och Kultur i Laholm och Strandteatern i Laholm för workshops och studieresor.

I Hyltebruk har det nyligen startat upp en teatergrupp av ett gäng unga killar som alla är från Syrien. Ungdomarna är relativt nya i Sverige och vill utveckla sin teatergrupp, öka sin kompetens, bygga nätverk och ha fler samarbeten lokalt i Hylte och Halland. Den 31 augusti visas den första pjäsen upp som ungdomarna gjort och jobbat med hela vårterminen. För mer information om föreställningen gå in på Facebook.

 

 

FAKTA
Kommun: Hylte
Projektstöd från Ung i Halland: 30 000kr

Kontakta Oss

info@lluh.se

Besöksadress:
Norra Industrigatan 1
314 31 Hyltebruk

 

 
Org.nr: 802495-0936
Bankgiro:5007-4574

Lokalt Ledd Utveckling Halland
Fabriksgatan 1a
314 80 Hyltebruk

 

logos_sidfot_lluh_spalt3

Copyright 2020 LLUH© All Rights Reserved