Fem ungdomar i Hylte blev inspirerade av en video som spreds på sociala medier under hösten. Det var Chillbo ungdomsgård som byggt en egen foosballplan och som spred videon om den. Hylte ungdomarna ville ha en likadan i Hyltebruk!

Gänget kontaktade ungdomscoachen för Ung i Halland och berättade om sin idé och att de behöver hjälp med att veta hur man går tillväga för att bygga en sådan här plan. Ungdomarna fick hjälp direkt med kontakter till bland annat MP-huset i Hyltebruk som har en stor verkstad och god kompetens i snickeri och material-kunskap. Tillsammans med MP-husets handledning och Chillbos ritning kommer ungdomarna att bygga en foosballplan som är ca 9×4 meter. Det är en innovativ idé och Ung i Halland känner inte till att det finns en sådan någon annanstans i Halland därför stöttar Ung i Halland projektet med materialkostnader, kontakter och coachning genom hela projekttiden.

Ungdomarna hoppas att fler i Hylte ska vilja vara med och bygga planen tillsammans med dem eftersom det är ett stort projekt och mycket som ska göras. Genom att den här planen byggs kommer det finnas ännu en aktivitet för alla som vill testa nått nytt i Hylte.

De har som mål att planen ska stå klar i början av juni. Då blir det invigning, tävlingar i foosball och en massa skratt!

 

Tycker du att det här projektet låter intressant? Tveka inte att höra av dig till ungdomscoachen Elinor i fall att du vill vara med och hjälpa till eller vill bygga en egen foosballplan där du bor! 🙂

 

FAKTA
Projektgrupp: Yasmin, Sima, Abdullah, Adam och Muhannad
Kommun: Hylte
Projektstöd: 30 000 kr