Hemsida_Ztella

Tidningen Ztella genomförs av Isak, Myra, Yousef och Kevin som alla brinner för frågor som är viktiga för ungdomarna i Varbergs kommun.

I dagens samhälle är det inte helt enkelt att vara tonåring, speciellt när det är vuxna politiker som tar beslut som påverkar ungdomarna, utan att diskutera med målgruppen först. I Varberg finns det en grupp ungdomar som har saker att säga till om angående vissa beslut som tas i kommunen. Myra Isak, Yousef och Kevin ser därför att det finns ett behov av att samla ungdomarnas röster i ett gemensamt forum. Därför vill de ge ut en tidning där de skriver om ämnen som är viktiga för målgruppen. De vill ge deras kompisar och andra i deras omkrets en röst. Flera intervjuer kommer genomföras med politiker i Varberg för att koppla samman ungdomarna och politikerna. Det är främst ungdomarna i projektgruppen som kommer att skriva artiklar men de kommer även ge plats till gästjournalister om det finns andra ungdomar som vill skriva.

Projektgruppen ska även hålla fyra workshopar på ungdomsgårdarna: Bua ungdomsgård, Veddige Ungdomsgård, Läjets ungdomsgård och Tvååkers ungdomsgård där de vill veta vad andra ungdomar vill att de skriver om. Så håll utkik efter workshoparna som kommer till hösten där du kan vara med och påverka vad som händer i just ditt område!

Tidningen Ztellas första tidning kommer ut i juni. Boka in releasefesten den 2 juni 2017!

 

FAKTA
Projektgrupp: Isak, Myra, Yousef och Kevin
Kommun: Varbergs kommun
Projektstöd från Ung i Halland: 25 000 kr